A kurzus célja, hogy a hallgatók megismerjék a szerves vegyületek kémiájának megértéséhez, értelmezéséhez szükséges alapvető fogalmakat és elméleteket, valamint a szénhidrogének (telített, telítetlen, aromás és halogénezett) alapvető fizikai, kémiai tulajdonságait, előállítási módjait.
- Oktató: Dr. Juhász László
- Oktató: Hőgye Fanni
- Oktató: József János
- Oktató: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Oktató: Dr. Kaszás Tímea
- Oktató: Dr. Kicsák Máté
- Oktató: Dr. Kónya Krisztina
- Oktató: Kónya-Ábrahám Anita
- Oktató: Dr. Mándi Attila
- Oktató: Vágvölgyiné Dr. Tóth Marietta
- Oktató: Barta Roland Albert
- Oktató: Erdei Réka Pálma
- Oktató: József János
- Oktató: Dr. Juhászné dr. Tóth Éva
- Oktató: Dr. Kaszás Tímea
- Oktató: Király Sándor Balázs
- Oktató: Kónya-Ábrahám Anita
- Oktató: Kun Sándor
- Oktató: Tóthné dr. Illyés Tünde Zita
- Oktató: Vágvölgyiné Dr. Tóth Marietta