GT_AGML027, GT_AGML027-17, GT_ANGL023, GT_ANGL023-17, GT_APSL030, GT_APSL030-17, GT_FGML010-17, GT_FPSL016-17
Napjainkban a modern információs és kommunikációs eszközök nélkülözhetetlen eszközeivé váltak a sportnak, melyek a sportélet (sportszervezés, elemzés, tervezés, teljesítmény vizsgálat stb.) szinte összes területére hatást gyakorolnak. Egyre több olyan eszköz válik széles körben elérhetővé, mely lehetővé teszi, hogy saját magunkról gyűjtsünk információt adatok formájában. A kurzus alapvető célja, hogy a részvevők megismerkedjenek a viselhető technológia alapjaival és betekintést nyerjenek a mindennapi életük során alkalmazott eszközök működésébe, és a gyakorlatban történő alkalmazásukba. Fontosnak tartjuk, hogy a sport és a rekreáció területén dolgozó leendő szakemberek tisztában legyenek a fizikai aktivitás jelentőségével és annak mérési lehetőségeivel.

A hallgatók ismerjék meg az információs rendszerek, az információ technológia, az információ menedzsment és az információgazdálkodás alapfogalmait, a rendszerszervezés és az (mind a tranzakció, mind a lekérdezés optimalizált) adatbázisrendszerek alapproblémáit.

Androidos okos mobileszközzel rendelkező, érdeklődő hallgatókat várok, akik nemcsak letölteni szeretnének hasznos alkalmazásokat eszközeikre, hanem egy egyszerű, laikusok számára készült blokkprogramozási nyelvvel alkalmazásokat készíteni is. Semmiféle komoly informatikai és programozói előismeret nem szükséges a kurzus elvégzéséhez. Kezdő szintről indulva, a hallgatók tempójához igazodva haladunk az alkalmazásfejlesztéssel. Az mobiltechnológiai alapismeretek elsajátítása után célunk kisebb, promóciós, vagy reklámcélú alkalmazások (appok) készítése mobileszközökre. A kipróbálás saját Androidos eszközön lehetséges, a fejlesztéshez Google account szükséges.

Korzuskódok: GT_AVIN011-17, GT_AVILK011-17, GT_AVIL011-17

A hallgatóknak előképzettségüktől függetlenül készség szinten el kell sajátítani azokat az informatikai ismereteket, amelyek a további tanulmányaikban felhasználhatók, illetve egy felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember gyakorlati munkájában szükségesek lehetnek. Azaz interneten fellelhető ismereteket össze tudják gyűjteni, és ezek felhasználásával valamint az Office programcsomag használatával képesek legyenek komplex feladataik megoldására is. A képzés alapjában alkalmazás orientált, számos gyakorlati feladat megoldásával.