Tisztelt Felhasználók!

A Neptun alapú beíratás hétköznapokon csak 18:00 - 8:00 óra között működik.

Az elearning.unideb.hu oldalon az utóbbi napokban tapasztalt sebességproblémákat az az egyedi fejlesztésű megoldás okozta, amely biztosítja a hallgatók Neptun tárgyfelvétel-alapú e-learning kurzusokhoz rendelését. Ez a fejlesztés az elmúlt tanévben megbízhatóan működött, azonban az idei tanévkezdés kapcsán tapasztalt felhasználó és kurzusszám növekedés nem várt teljesítmény problémákat okozott, amelyért ezúton is elnézést kérünk.
Jelenleg is folyamatban van a Neptun beíratási megoldás továbbfejlesztése, amely a közel 30 000 felhasználó és a több mint 1700 e-learning kurzus esetén is hatékonyabban kezeli a hallgatói beíratásokat.

Addig is, amíg az új verzió elkészül, korlátozásokat vezetünk be a jelenlegi Neptun beíratás használatára, hogy az aktív tanítási időszakban (hétköznapokon 8-18 között) ne forduljanak elő a rendszer elérését akadályozó teljesítmény problémák. Ez a gyakorlatban azt jeleni, hogy az oktatók csak 18 óra után tudják konfigurálni a kurzusaikban a Neptun tárgyak e-learning kurzushoz rendelését, illetve a hallgatók kurzushoz rendelése is csak akkor történik meg ha 18 és reggel 8 óra közti időszakban bejelentkeznek az elearning.unideb.hu oldalra. (A kurzusokba való beíratáshoz akár egy mobiltelefonos belépés is elegendő.)

Amint változás történik a fentebb leírt működésben tájékoztatjuk önöket.

Üdvözlettel: A Multimédia és E-learning Technikai Központ munkatársai


Last modified: Tuesday, 20 November 2018, 2:03 PM